Ingredients; 200 cargols de boca dura, que no és trenquin.
Pebre
Sal
Oli de cireret o cireretes petits secs + oli d'oliva.
Elaboració;
Rentem els cargols, per això els posarem a la pica amb sal.
Ja veureu que treuen escuma, amb 5 minuts els esbandim amb força aigua.
I els i fem vàries rentades.
Posem oli, sal i pebre a la plata del forn.
I anirem incorporant els cargols mirant avall.
I per sobre i posarem oli, pebre i sal altre cop.
Al cap d'uns 10 o 15 minuts els remanem.
Els cargols san de controlar contínuament.
El temps és orientatatiu, perquè depèn molt del forn.
Sa de posar a uns 180 graus.
Després d'uns 20 minuts ja tenim els cargols cuits.
Per comprovar, en traieu un de la clova amb un pinxo.
Acompanyament dels cargols;
Un tomàquet reduit i botifarra de sal i pebre rossejada.
I un allioli fet amb la mà de murter.
Aquí us deixo l'enllaç de l'allioli.
PRECAUCIONS ;
És important assegurar-se que els cargols no facin mala olor, ja que això pot indicar que hi ha alguns morts i poden haver contaminat a la resta. També cal vigilar que no hi hagi exemplars moribunds: són identificables perquè romanen immòbils en el fons de la closca.
Si són de cullita propia san de deixar en dajur entre una i dues setmanes.
Si teniu algún dubte ja sabeu, os ajudaré amb molt de gust.
Ara sí ,que aprofiti!!